5 cèntims: nou programa a Ràdio Estel sobre economia amb valors humans

9 de gener de 2010

publicat per Redaccio

Tenim la satisfacció d’anunciar-vos un nou programa a Ràdio Estel (dial a Barcelona 106.6 FM; trobareu la resta de freqüències aquí) i Ràdio Principat, d’Andorra. El programa porta per títol «5 cèntims» i s’emetrà els dilluns de 11h a 12h del matí, a partir del proper dia 11 de gener.

«5 cèntims» es proposa donar a conèixer i debatre sobre els valors humans positius i els contravalors que poden inspirar, produir-se o emergir en el desenvolupament de les activitats i de les institucions de caire econòmic.

Els programa està dirigit i presentat per Carla Gràcia Mercadé i produït pels membres del Centre d’Estudis Econòmics i Socials.

Propers programes

El primer programa s’emetrà el dilluns 11 de gener de 2010 d’11h a 12h del matí i sota el títol ”Pot ser ètica l’Economia?” tractarà el tema de les relacions entre les activitats econòmiques i l’ètica, o sia, entre les activitats de producció i distribució  de béns i serveis,  i les empreses i les entitats que les canalitzen, i la moralitat i valors ètics que els impregnen o caracteritzen.

Hi intervindran, entre altres,

  • Antoni Argandoña, economista i catedràtic de l’IESE.
  • Jaume Aymar. Prevere, director de Catalunya Cristina i Ràdio Estel.
  • Ignasi Carreras, enginyer i ex-director general d’Intermón-Oxfam.
  • Joaquim Muns, economista i ex-director executiu del Fons Monetari Internacional.

El segon programa s’emetrà el dilluns 18 de gener. I tractarà el tema de l’estalvi i a previsió,tradicionalment considerades virtuts econòmiques que durant anys s’han atribuït al poble català, però que s’han vist alterades per noves eines i nous hàbits: l’ús de les targetes de crèdit, la incitació a l’endeutament, el consumisme, els usos únics (usar i llençar), etc.

Porta per títol ”És posible estalviar”

El programa entrevistarà Francesc Cabana, Escriptor, especialista en Bancs i caixes d’estalvi i en concret sobre l’estalvi a Catalunya.

A la tertúlia, participaran

  • Salvador Cardús, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma i periodista, autor de l’article “Educar en temps de crisi”.
  • Xavier Martí, Subdirector de la Companyia d’assegurances FIATC.
  • David Murillo,Professor d’Esade. Ha tractat recentment temes relatius al consum de les famílies.

El tercer portarà per títol ”Aliments per a tothom?” S’emetrà el dilluns 25 de gener i estarà dedicat a la problemàtica que genera l’imperiosa necessitat d’alimentar tota la Humanitat. ¿Hi ha aliments suficients per a tothom? O bé, ¿disposem de capacitat per produir-los? A quins preus? També es parlarà de la qüestió de la seva distribució, de l’especulació amb els productes agraris, de la pobresa, de la FAO.

Hi intervindran representants del Banc del Aliments, Càritas, Col·legi d’Enginyers Agrícoles i Intermón-Oxfam, entre altres, pendents de confirmar.

El quart programa previst Portarà el títol ”Els joves, l’educació i el treball” i s’emetrà el dilluns 1 de febrer i tractarà de les condicions i dificultats amb què es troben els joves per cedir a una feina i començar a trobar el seu lloc en el mercat de treball, així com de les dificultats de compaginar feina i estudis. Es parlarà dels estudis més convenients per trobar feina, així com dels entrebancs que suposa  per a l’acabament dels estudis l’existència d’ofertes de treball per a llocs no qualificats, però d’ocupació immediata.

Mitjançant el web del programa (dsiponible properament)  podreu anar seguint la programació de tems a tractar a cada programa i les convidats que hi assistiran.

Participació dels oients:

En el web del programa,  disponible properament , trobareu anunciat els temes dels programes i els convidats dels programes previstos, per si voleu formular preguntes, comentaris o suggeriments.

Podeu enviar les vostres aportacions mitjançant el propi web del programa,  o per correu-e. També podeu trucar a Ràdio Estel, al 93 409 27 70 o enviar un SMS al  25626, amb el mot “Estel” un espai i el text del vostre missatge (Cost: 0,30€ + IVA).

A posteriori, en aquest web hi trobareu també un fitxer d’àudio per escoltar el programa  en diferit i un recull de la documentació, comentaris, i enllaços que hagin aparegut.

2 comentaris publicats

Vols opinar?

Hi folks! Noticed a pretty harsh story over at Dave’s about the ELS in Riyadh. Overall I had a good erecxienpe there myself but I can understand how things could go terribly wrong if one isn’t careful. The boss over there is absolutely clear on his motivations money. Anyway, wasn’t a bad way to get my feet in the kingdom have moved on to a much better position since.

Vd4O0f rmodeyekftee


Publica el teu comentari