Anton Gasol, vicepresident del CEES, nou Degà del Col.legi d’Economistes

3 de juliol de 2018

publicat per Secretaria

Anton Gasol, Doctor en Economia i Empresa, relleva Joan B. Casas a partir del 3 de setembre

Anton Gasol, Vicepresident del Centre d’Estudis Econòmics i Socials – CEES, és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, Màster en assegurances per l’INESE i Diplomat en Comunitats Europees.

Ha estat economista de “la Caixa” per oposició (núm.1) amb una llarga trajectòria en formació de personal, economista del servei d’estudis, director de planificació estratègica i pressupostària, director de control de gestió del holding e-la Caixa i director de seguiment sectorial del risc.

Ha estat professor de Política monetària i financera de la UAB, de Sistema Financer a l’ISEA, del Màster en Direcció Financera i de Mercats Financers a la UPF i coordinador d’economia dels cursos de la Universitat Catalana d’Estiu.

És autor de LA LLEI DEL PÈNDOL (2009, COLUMNA EDICIONS), LA INDUSTRIA BANCARIA EN EL MARCO DE BASILEA II (2ª edició 2007) (Premi Joan Sardà Dexeus, XI Edició), TAL COM JO HO VEIG: CIUTADANS I ECONOMIA, AVUI (2004).

Membre de les dues anteriors Juntes de Govern del Col·legi, és des del 2009 director tècnic de la Jornada Anual dels Economistes.

La candidatura encapçalada per Gasol està formada per 13 homes i set dones ha sigut l’única que s’ha presentat en el termini estrablert que finalitzava aquest 26 de juny. El seu gran objectiu és seguir prestant serveis de qualitat tant als despatxos professionals com també als economistes d’empresa –en tota la seva varietat sectorial i de perfils professionals–, als que exerceixen la professió com a autònoms, als que estan al servei de les administracions públiques, a l’ensenyament o a la prestació de serveis.

“Al servei de l’economia i de l’empresa”

“Al servei dels professionals de l’economia i de l’empresa”. D’aquesta forma, la nova junta de govern es marca també com a fita aprofundir en el sentit del lema del CEC en la seva màxima expressió, de manera que tots els col·legiats se sentin partícips: economistes, autònoms, als que estan al servei de les administracions públiques, ensenyament o prestació de serveis.

També es vol potenciar la inter-comunicació, la coordinació, la racionalització, l’expansió i la capacitat d’iniciativa i expressió de les diverses comissions i grups de treball. Alhora, des del CEC apunten que volen oferir “una formació que aporti una visió integral, referencial, estructurada, oportuna, adaptativa i ampliada” així com animar els joves graduats a col·legiar-se o els economistes sèniors, d’empresa i administració pública. Tot plegat, amb més borsa de treball connectada a les empreses.

Per últim, el Col·legi també defensa assumir l’aplicació transversal del principi d’igualtat de gènere en tots els àmbits de la seva actuació, preservar la qualitat de les diferentes publicacions, afegir un observatori d’actualitat, potenciar el directori col·legial com a eina de relació entre col·legiats i estendre nous canals de comunicació, entre d’altres. Sempre, des de la solvència i el respecte amb el codi ètic deontològic.

La Junta Directiva del Centre d’Estudis Econòmics i Socials – CEES felicita al seu vicepresident i li augura molts encerts com a nou Degà del Col.legi d’Economistes!

 

 


Publica el teu comentari