BLOC

Recensió de llibre: Llibert Ferri, Putin trenta anys després del final de l’URSS (23 d'octubre de 2023)

Recensió del llibre “Putin trenta anys després del final de l’URSS”, de Llibert Ferri. A càrrec de Ramon Vallès, economista i membre del CEES.

Anton Gasol, acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia Europea de Doctors (26 de juny de 2023)

El nostre company i sobretot amic Anton Gasol, vicepresident del CEES,  serà recepcionat com a Acadèmic d’Honor, a la Reial Acadèmia Europea de Doctors, el proper dijous 29 de juny, a dos quarts de set del vespre, a la Sala d’Actes de Foment del Treball, a Barcelona, on dissertarà sobre “La metamorfosis del dinero”. Creiem que  que  es mereix sobradament […]

Recensió de llibre: Daron Acemoglu i James A. Robinson, El pasillo estrecho (Original: The Narrow Corridor) (12 de setembre de 2022)

EL PASILLO ESTRECHO (Original: The Narrow Corridor), Deusto 2019

Set anys després de publicar “Why Nations Fail: The Origins of Power, Prosperity, and Poverty” (“Por qué fracasan los paises”), Daron Acemoglu i James A. Robinson ens tornen a delectar amb una anàlisi de les dinàmiques socials, institucionals i històriques de gran part dels països del món, mirant de donar resposta a una pregunta transcendental: de què depèn la llibertat de les societats?

Recensió de llibre: Adam Tooze, Shutdown. How Covid Shook the World’s Economy, (7 de setembre de 2022)

Adam Tooze, Shutdown. How Covid Shook the World’s Economy, Penguin, 2021, 368 pàgines.

Adam Tooze ha publicat una obra sobre un any molt recent, el 2020, que va sacsejar les vides de tots nosaltres. Va ser un any marcat principalment per la pandèmia de la Covid-19, fet que ha interactuat amb un context històric molt concret.

Recensió de llibre: Adam Tooze, Crashed. How a Decade of Financial Crises Changed the World (19 de gener de 2022)

Estrenem el BLOC del CEES amb aquesta recensió, elaborada per l’economista Pere Guinjoan, d’una obra molt rellevant d’història contemporània, dedicada a descriure i analitzar les causes i les conseqüències de les dues grans crisis financeres del començament del tercer mil·lenni, és a dir, la Gran Recessió (2008-2012), d’abast global, i la Crisi de l’Àrea de l’Euro (2010-2014)