Destacat

Recensió de llibre: Llibert Ferri, Putin trenta anys després del final de l’URSS (23 d'octubre de 2023)

Recensió del llibre “Putin trenta anys després del final de l’URSS”, de Llibert Ferri. A càrrec de Ramon Vallès, economista i membre del CEES.

Anton Gasol, acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia Europea de Doctors (26 de juny de 2023)

El nostre company i sobretot amic Anton Gasol, vicepresident del CEES,  serà recepcionat com a Acadèmic d’Honor, a la Reial Acadèmia Europea de Doctors, el proper dijous 29 de juny, a dos quarts de set del vespre, a la Sala d’Actes de Foment del Treball, a Barcelona, on dissertarà sobre “La metamorfosis del dinero”. Creiem que  que  es mereix sobradament […]

Recensió de llibre: Daron Acemoglu i James A. Robinson, El pasillo estrecho (Original: The Narrow Corridor) (12 de setembre de 2022)

EL PASILLO ESTRECHO (Original: The Narrow Corridor), Deusto 2019

Set anys després de publicar “Why Nations Fail: The Origins of Power, Prosperity, and Poverty” (“Por qué fracasan los paises”), Daron Acemoglu i James A. Robinson ens tornen a delectar amb una anàlisi de les dinàmiques socials, institucionals i històriques de gran part dels països del món, mirant de donar resposta a una pregunta transcendental: de què depèn la llibertat de les societats?

Recensió de llibre: Adam Tooze, Shutdown. How Covid Shook the World’s Economy, (7 de setembre de 2022)

Adam Tooze, Shutdown. How Covid Shook the World’s Economy, Penguin, 2021, 368 pàgines.

Adam Tooze ha publicat una obra sobre un any molt recent, el 2020, que va sacsejar les vides de tots nosaltres. Va ser un any marcat principalment per la pandèmia de la Covid-19, fet que ha interactuat amb un context històric molt concret.

ATENCIÓ: ACTE AJORNAT Conferència: Transformació de l’economia catalana per la transició energètica. (18 de maig de 2022)

Conferència presencial a càrrec de Joan Vila Simón, enginyer, expert en energies, un dels grans coneixedors de la problemàtica de les energies. Properament s’anunciarà la nova data

Perfil Biogràfic d’Ignasi Farreres i Bochaca (11 de maig de 2022)

L’Ignasi era en essència, un humanista. Una persona que, allà on anava, deixava l’empremta dels seus valors.

“Ja fos des del sector públic o des del privat, sempre va estar molt vinculat al teixit social i associatiu de Catalunya i un bon exemple és el Centre d’Estudis Econòmics i Socials, entitat que ell va fundar i presidir”. Així comença el perfil biogràfic d’Ignasi Farreres, que ha redactat Joan Maria Solà, amic i col·laborador de Farreres i actualment secretari del Centre d’Estudis Econòmics i Socials.

Presentació dels resultats i propostes del seminari Sèniors a l’Economia (11 d'abril de 2022)

Dijous 21 d’abril,a les 18h tindrà lloc la Presentació dels resultats i propostes del seminari Sèniors a l’Economia, a la seu de la societat Catalana d’Economia (C. Carme, 47, Barcelona). L’acte també es podrà seguir per internet.

Recensió de llibre: Adam Tooze, Crashed. How a Decade of Financial Crises Changed the World (19 de gener de 2022)

Estrenem el BLOC del CEES amb aquesta recensió, elaborada per l’economista Pere Guinjoan, d’una obra molt rellevant d’història contemporània, dedicada a descriure i analitzar les causes i les conseqüències de les dues grans crisis financeres del començament del tercer mil·lenni, és a dir, la Gran Recessió (2008-2012), d’abast global, i la Crisi de l’Àrea de l’Euro (2010-2014)

Conclusions i propostes de la Jornada “Sèniors a l’economia” (8 de desembre de 2021)

El Col·legi d’Economistes de Catalunya i el Centre d’Estudis Econòmics i Socials han organitzat la jornada “Sèniors a l’economia” amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la realitat de les persones grans a Catalunya des d’un punt de vista social i econòmic. La jornada ha servit per presentar l’Informe Seniors Economia i les Propostes de millora  de millora que […]

Segona Jornada “Sèniors a l’economia” (15 de novembre de 2021)

Com segurament recordareu, el passat 27 d’abril va tenir lloc el Seminari «Sèniors a l’economia», organitzat conjuntament pel Centre d’Estudis Econòmics i Socials i el Col·legi d’Economistes de Catalunya, del qual podeu veure la documentació i el vídeo en aquesta pàgina del web del CEES. Fruit d’aquell seminari, s’ha organitzat conjuntament una segona jornada, presencial i online alhora, que tindrà lloc […]

Page 1 of 41234