«Balanç turístic estiu 2016» Editorial Programa Plusvàlua 22 de setembre del 2016

23 de setembre de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 22 de setembre del 2016

“Balanç turístic estiu 2016”

El turisme a Catalunya és un dels sectors econòmics més rellevants i és també l’activitat amb major creixement en les últimes dècades, així com la que millor ha sabut sobreposar-se als recents períodes de crisi i estancament econòmic.

Catalunya és una de les potències internacionals turístiques per excel·lència de la mediterrània. Els balanços quantitatius del darrer any ho expressen amb contundència: 17,4 milions de visitants, un 3,7% més que el 2014, i que han gastat a casa nostra més de 15.000 milions d’euros.

Aquest èxit com a potència receptora de visitants es deu a una combinatòria de bones condicions climàtiques, un entorn natural divers i moltes atraccions culturals. Aquests factors s’han vist reforçats per les dificultats polítiques d’altres zones de la mediterrània on ha minvat el nombre de visitants.

Amb tot, no ens podem dormir, ja que la  competència entre destins és molt forta i cal tenir cura tant de les infraestructures com de l’ordenació del mercat turístic que és cada vegada més selectiu.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari