Bon Nadal i feliç 2015

19 de desembre de 2014

publicat per Redacció

Pessebre de la Catedral de Barcelona

Pessebre de la Catedral de Barcelona

Ja ha arribat Nadal, el moment de l’any en què celebrem l’humil naixement del nen Jesús en un portal de Betlem, i que aprofitem, com a societat, per fer una pausa i uns dies de descans envoltats d’il·lusió, bons desitjos, nous projectes i propòsits de millora.

Uns dies que es caracteritzaran per les celebracions, trobades i àpats amb familiars i amics; per les estones compartides i pel retrobament amb els qui potser fa mesos que no hem coincidit. I també pels obsequis que intercanviarem, pels que els Reis duran a petits i grans, i pels galets, els canelons, el pollastre i els brindis amb cava i torrons.

 

En les estones de conversa i de reflexió, segurament ens preguntarem què hi ha de cert en la recentment proclamada fi de la crisi econòmica, i molt probalement farem vots perquè, més enllà d’una declaració política, l’afirmació tingui quelcom de cert, que bona falta ens faria.

Pot ser que la crisi comenci a pertànyer al passat, però mentrestant no podem obviar, ni oblidar, les severes desigualtats que persisteixen a la nostra societat, i que s’han estès i aguditzat en aquests cinc anys de crisi. Unes desigualtats que ens confronten a una realitat pregona: la pobresa no ha deixat de créixer a casa nostra i trigarà a reduir-se: moltes famílies, persones grans, infants, nouvinguts alguns però també molts autòctons, passen necessitat, a prop nostre. Ells no se’n surten: la seva necessitat esdevé més severa i la millora de l’economia trigarà a arribar-los. En aquest context, la nostra solidaritat, la solidaritat de tots i de cadascun de nosaltres que ens ha caracteritzat sempre com a poble, és més necessària que mai!

Des del CEES, us animem a aprofitar aquests dies de recolliment i de bons propòsits per pensar, cadascú en la seva mesura, com podem ajudar aquest conciutadans que no se’n surten: ja sigui col·laborant o donant suport a les entitats que hi treballen directament –Càritas, Banc dels Aliments, parròquies i entitats de cooperació—, ja sigui participant en iniciatives solidàries o bé fent la nostra aportació personal. I, com que el tema ens preocupa, en seguirem parlant i reflexionant-hi les properes setmanes.

Per la nostra part, desitgem a tots i cadascun dels nostres seguidors i amics, que passeu un molt bon Nadal, envoltats dels vostres familiars i persones estimades, i que el 2015 sigui un bon any per als vostres desitjos i reptes.

 

La Junta Directiva del CEES

 


Publica el teu comentari