“Business With Social Value” – Editorial programa Plusvàlua 14/12/17

18 de desembre de 2017

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 14 de desembre de 2017

“Business With Social Value”. Joan Elias, Vicepresident del CEES

 

En el context d’una societat mercantilitzada, tenir feina és una de les principals vies per estar plenament integrat a la societat; també és així en el cas de les persones que, per qualsevol raó, es troben en una situació d’exclusió social.

Promoure l’ocupació entre els col·lectius propensos a la marginació és una tasca molt important des del punt de vista social. Aquí, les empreses tenen un paper molt important que, si en prenen consciència, poden beneficiar notablement al seu entorn social i comunitari. Si les empreses contribueixen al desenvolupament positiu de les comunitats en què es troben, elles mateixes també es veuen beneficiades: millora la seva imatge pública, el seu prestigi comunitari s’incrementa i el seu entorn social més immediat es torna en un sòlid aliat.

Arran de la crisi econòmica i l’augment de desigualtats socials, cada vegada són més els emprenedors que es decanten per negocis socials orientats a col·lectius desfavorits. Demostren així que l’activitat empresarial no està renyida amb el compromís social i que les empreses poden provocar un canvi social creant un valor afegit que s’escapa del que és purament econòmic.

 


Publica el teu comentari