«Cercant feina» Editorial Programa Plusvàlua 25 de febrer del 2016

26 de febrer de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 25 de febrer del 2016

“Cercant feina”

La cara més fosca de la crisi que estem vivint recau sens dubte sobre la mancança d’ocupació que ha arribat a nivells difícilment acceptables. En pocs anys s’ha passat d’una taxa d’atur propera al 8 per cent amb 1,8 milions d’aturats, a les paoroses xifres actuals de taxes superiors al 20 per cent i amb més de quatre milions de ciutadans sens feina.

Amb tot el drama que suposa, si a més tenim en compte que l’atur afecta en gran mesura a la població jove, amb menys de 25 anys i que un sensible nombre de persones, desanimades ja, han renunciat a trobar ocupació, hem de constatar que la problemàtica de l’atur es actualment el problema més seriós del nostre país.

L’orientació i els ajuts per trobar un feina haurien de ser accions prioritàries per part de les administracions, per tal de motivar i facilitar els conductes i les eines adients. Si bé els organismes públics disposen de diversos canals de recerca com pot ser l’INEM estatal, els serveis d’ocupació de la Generalitat i accions per part de molts ens locals, és del tot indispensable l’acció del propi ciutadà en la recerca d’una ocupació.

L’acció individual és fonamental i és necessari que, amb motivació cap a la feina, s’actuï de forma pro-activa, tot identificant els llocs  en els quals es podria treballar en relació amb les capacitats, competències i coneixements de cadascú.

Per altra banda, aquesta acció personal comporta la presentació, la disposició d’un currículum adient, i, en especial, una preparació en les possibles entrevistes de selecció. En definitiva, a partir dels llocs i empreses possibles, calen certes habilitats en la recerca, accions que no es poden improvisar i que requereixen actuacions de pedagogia en els ciutadans de cara a poder assolir un lloc de treball, sense desanimar-se respecte a les dificultats actuals.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari