Cicle “Feines del Futur”

2 d'octubre de 2017

publicat per Secretaria

Benvolguts, benvolgudes,

Ens adrecem a vostès per donar-los a conèixer una nova activitat que endeguem aquest mes: el cicle “Feines del Futur”. La sessió inaugural serà el dimarts dia 10 d’octubre a les 18,30h. al Palau Macaya de Barcelona, Pg. de Sant Joan, 108.

El CEES, en col.laboració amb l’Obra Social la Caixa, hem organitzat un cicle d’activitats de debat i reflexions sobre una temàtica que genera preocupació a la nostra societat: Com i quants seran els treballs en el futur a mig i llarg termini?

Ens hem plantejat intentar esbrinar quin serà l’impacte i les conseqüències que en els processos productius, en les empreses i en les estructures de la societat es derivaran dels fenòmens de la creixent globalització, així com de la massiva introducció de les noves tecnologies que són la robotització i la digitalització i les seves seqüeles Indústria 4.0 i la Intel.ligència Artificial.

Amb aquest cicle pretenem trobar respostes a les preguntes que avui molts es formulen: hi haurà feina en el futur? Quanta? Quines característiques i exigències tindran els llocs de treball futurs?

Partim de la base de què, en el futur, moltes feines desapareixeran, d’altres es transformaran i se’n crearan moltes més de noves. Així va passar en totes les Revolucions Industrials, que han afectat les nostres economies des de fa més de 200 anys. Es tracta però de que no esperem passivament a què el fenomen ens vingui a sobre sinó, anticipant-nos a ell, haguem preparat a la societat i als seus components per les noves circumstàncies, i les estructures educatives i socials hagin preparat als treballadors i a les noves generacions dotant-los de les competències i habilitats que requeriran els treballs de demà. Es tracta de reduir al màxim la paradoxa que es donava a les passades revolucions industrials en les que, a la vegada que hi havia grans contingents de treballadors aturats sense trobar feina, el mercat de treball oferia llocs de treball que no podien ser coberts per aquells aturats per no tenir la formació i les competències requerides.

El cicle s’ha estructurat en dos sessions plenàries: la inicial el dimarts 10 d’octubre i la de cloenda dimarts 28 de novembre, ambdues de 18’30 a 21 hores, a les quals està invitat tothom en general.

Entremig, els dimarts 24 d’octubre i 7 de novembre de 9 a 11’30 del matí hi hauran les dues sessions restants en format de seminaris participatius reservats a experts en la matèria.

Per poder assistir a les dues sessions plenàries cal procedir a la prèvia inscripció mitjançant el següent link : https://obrasociallacaixa.org/ca/centros/palau-macaya/programacion/tematica-economica/los-trabajos-del-futuro

Aquelles persones especialment interessades en els dos seminaris participatius dels dies 24 d’octubre i 7 de novembre cal ho manifestin a l’adreça del CEES: secretaria@ceesocials.org Els contestarem si podem admetre’ls en funció de la limitació que representen “els numerus clausus” en aquestes sessions.

És un plaer invitar-los a participar a aquest cicle.

Programa del Cicle Treballs del Futur

Cordialment,

Ignasi Farreres

President CEES

 

 

 

 

 


Publica el teu comentari