“Digitalització” – programa Plusvàlua

5 de novembre de 2017

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua

“DIGITALITZACIÓ” Joan Elias, Vicepresident del CEES 

 

La digitalització està provocant una transformació de la societat sense precedents. La revolució tecnològica que ja fa temps que estem vivint només ha fet que començar. Afecta a l’individu, a la família, a l’escola, a l’empresa… És difícil trobar un àmbit on les noves tecnologies no hagin canviat hàbits, processos, productes o comportaments.

 

Les relacions humanes s’han vist transformades per la invasió de fenòmens com twitter, whatsApp, linkedIn, facebook, instagram, youtube, skype, snapchat i molts altres. Són les xarxes socials, la nova forma de comunicar-nos, les vies a través de les quals milions i milions de persones entrem en contacte, compartim idees, somnis, coneixements, experiències, acudits, oportunitats laborals.

 

Cada segon es publiquen 10.000 tweets, es pugen 10.000 fotos a Instagram, es transmeten uns 30.000 gigabites, es fan 50.000 recerques a Google i s’envien 2,5 milions d’emails. Ens trobem davant d’un canvi cultural que planteja un repte trascendental per la societat en el seu conjunt.

 

Aquest canvi cultural suposa grans avantatges però també riscos rellevants pel que fa a les relacions humanes. La tecnologia no és ni bona ni dolenta per ella mateixa. Tots ens hem d’implicar per fer que la hiperconnectivitat sigui una eina d’impuls del bé comú.

 

Parlem d’economia amb valors al Plusvàlua

 

 


Publica el teu comentari