«Educació: herències i divorcis» Editorial Programa Plusvàlua 29 de setembre del 2016

30 de setembre de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua, 29 de setembre del 2016

Educació: herències i divorcis

René de Chateaubriand, escriptor i diplomàtic francès afirmava que és més dur assumir la mort que viure-la.

La veritat és que costa parlar de la mort, de testament, d’herències. Perquè quan ho fem, sembla que estiguem despertant la Mort del seu estat letàrgic i pugui córrer més del compte a venir-nos a buscar. Per aquest motiu, mantenim les converses en murmuris, darrere les portes i en cercles ben íntims.

Però assumir la mort significa estalviar angoixes als que viuen. Cal ordenar la vida abans de la mort, cal decidir com volem morir, com volem ser enterrats i com volem que es repeteixin els nostres béns.

També el divorci és com una petita mort. La mort de les il·lusions, d’uns anys, d’una vida conjunta. I també els divorcis ordenats estalvien maldecaps, sobretot si hi ha fills.

Malgrat que aquests anys han baixat les demandes de nul·litat, separació i divorci, Catalunya i la Comunitat Valenciana són les comunitats autonòmiques amb més nombre de ruptures matrimonials. Les xifres són elevades i se situen sobre els 20.000 casos anuals.

Herències i divorcis, on queden les despulles després d’una vida familiar?

Carla Gràcia

Directora del Plusvàlua

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari