«Eines de gestió per a autònoms i PIMES», de Robert Plana

9 de febrer de 2013

publicat per Redaccio

Robert Plana Abadía és l’autor de dos llibres que tenen una clara orientació: que autònoms i emprenedors, aquests col•lectius que són els que detenen el gruix de l’ocupació en el nostre país, puguin consolidar-se, créixer i ampliar les seves plantilles. La seva lectura es facilita a través de la conversa de tres personatges que poc a poc van assumint els ensenyaments d’un amic comú, economista i controler d’una multinacional.

Ambdós  llibres es complementen: el primer presenta el conjunt de l’empresa i el segon tracta els detalls a partir dels treballs de les operacions bàsiques que comencen amb l’operari i el venedor.

El llibres són apaïsats, de dimensions 148 x 210 mm i impresos a quatre colors. Estan disponibles on-line a www.amazon.es

Llibre 1:

Ahora ya entiendo mi negocio.
Lo que mi asesor no me había explicado.

Antoni i Manel són amics i propietaris de dues mini empreses que tenen possibilitats d’expansió, però els preocupen els nous problemes econòmics als quals s’hauran d’enfrontar. El seu amic comú, Joan, els proposa fer-los una presentació en format Power Point amb un diàleg obert i continu sobre els temes que vagin apareixent. Sota aquestes premisses, comencen les sessions.

En acabar, la preocupació ha desaparegut. La futura expansió es farà amb una base sòlida: el suport d’una gestió econòmica clara i adaptada a les circumstàncies de cada moment.

Els diàlegs són representatius dels escassos coneixements de gestió econòmica que una gran part dels mini empresaris i autònoms te sobre el seu propi negoci. Sense entendre la gestió econòmica, els resultats de l’empresa no es poden optimitzar i més del 60% de les Pimes no la comprenen. Al final d’aquesta amena lectura, aquesta limitació no existirà.

Llibre 2:

Producir y vender.
Go to basics

Joan és conscient que el problema dels seus amics és molt general al nostre país. Ja que a la majoria d’Autònoms i Pimes els falta la base per abordar una expansió que tant necessita el país, si aquestes empreses es consoliden, podran contribuir a la creació d’ocupació.

El seu enfocament és que les funcions essencials de l’empresa es realitzen pels homes de base, els que han de fer la feina amb la màxima eficàcia. La resta de l’organització ha de procurar-los els mitjans necessaris. Són persones donant suport a persones, el que és fonamental i dóna sentit a la vida empresarial. En conseqüència, es tracten els caràcters i les necessitats de l’operari i del venedor, considerant tots els aspectes relacionats amb aquestes funcions, costos i despeses principalment. Des d’aquesta base s’arriba fins l’empresari i les seves característiques.

Les noves sessions s’organitzen per iniciativa de Joan i apareixen altres motius de conversa, opinant sobre els problemes d’aquest temps i aportant anàlisi i propostes de solució.


Publica el teu comentari