«El catalanisme al servei del país» Editorial Programa Plusvàlua 12 de maig del 2016

13 de maig de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  12 de maig del 2016

”El catalanisme al servei del país”

En els últims anys el sentiment catalanista s’ha avivat.

La resolució del recurs d’inconstitucionalitat del Tribunal Constitucional d’Espanya va provocar l’any 2011 una de les manifestacions més multitudinàries que s’han viscut a la història de Catalunya. Un milió i mig de persones es van aplegar sota el lema «Som una nació. Nosaltres decidim».

Però la manifestació no va suposar cap canvi, diàleg o apropament. El govern espanyol, autista, cec i autoritari, va seguir imposant polítiques centralistes i utilitzant el Tribunal Constitucional per evitar qualsevol negociació o dret en autogovern autonòmic.

Per la seva banda, alguns partits es van fer seu el lema i la demanda creixent de respecte, millora de drets i, fins i tot, d’independència.

Alguns opinen que ja no hi ha possibilitats de diàleg amb Espanya o que, potser, ha passat el moment. D’altres, que cal buscar un millor encaix i prenen l’opció del federalisme o de la reforma constitucional com la solució. Per últim hi ha qui veu en aquest exaltament un interès polític de posar un vel a la corrupció i a les necessitats reals de la gent.

Sigui com sigui, és un tema sobre el qual ja ningú, ni d’aquí ni d’altres parts d’Espanya, pot fer-se l’orni. La tensió es palpa i ens afecta en l’àmbit polític i social. Cal buscar una solució: diàleg, referèndum, reforma de la constitució, independència, la que sigui. Però és necessari trobar una entesa que ens ajudi a refer-nos del conflicte, del dany, de l’agressivitat i del dolor i que ens porti cap a la construcció, cap al creixement, cap a la cura, cap a l’amor.

Carla Gràcia

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 


Publica el teu comentari