«El estratègies per sortir de la crisi. La emprenedoria» Editorial Programa Plusvàlua 3 de desembre del 2015

4 de desembre de 2015

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 3 de desembre del 2015

“El estratègies per sortir de la crisi. La emprenedoria”

El llarg temps de crisi que hem viscut, ha canviat  en gran manera la percepció que teníem dels models econòmics que funcionaven. Ha quedat demostrat que cal un canvi substancial en les estratègies i en les polítiques.

Està ben clar que les directrius econòmiques i les formes de gestió empresarial no poden ser les mateixes que abans i que, de cara a consolidar les bases del creixement econòmic, cal un canvi de model. Aquest canvi de model passa per tenir clar quines han estat les línies que hem seguit fins ara i quines volem que siguin les noves.

En un món cada cop més globalitzat, està clar que no podem seguir vivint exclusivament de la construcció, del turisme i d’un model d’activitats econòmiques basat en salaris baixos i de molt poc valor afegit.

Per tant, de cara a competir en aquest espai únic en què s’ha convertit l’economia global, cal fonamentar l’activitat en l’ocupació preparada, competitiva i amb alts nivells de productivitat.

Per tal d’aconseguir aquest canvi de model i sobreposar-nos a les demandes del mercat global és necessari desenvolupar quatre àmbits clau de la nostra societat: l’educació, la recerca, la innovació i l’emprenedoria. Aquest conjunt de quatre grans objectius pretenen incrementar el capital humà dels ciutadans i crear l’entorn i l’espai adient perquè sorgeixin iniciatives que dinamitzin l’activitat econòmica.

D’aquest objectius fonamentals cal que sorgeixin noves iniciatives i projectes que, no només ajudin a crear llocs de treball, sinó que ajudin a millorar la perspectiva professional i el futur de la nostra societat.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 

 

 


Publica el teu comentari