«El gran recapte» Editorial Programa Plusvàlua 26 de novembre del 2015

26 de novembre de 2015

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  26 de novembre del 2015

“El gran recapte”

La forta crisi que hem viscut i que, de fet, encara estem vivint, ha deixat a molts ciutadans en situació precària. L’atur, els desnonaments i la forta caiguda dels ingressos d’una part de la població són els símptomes clars.

A més a més, les administracions han vist reduïts els seus ingressos, amb la conseqüent minoració dels ajuts públics, cosa que ha afectat als més necessitats de la nostra societat.

La realitat de la pobresa al nostre país és un fet tangible. Hi ha gent que passa fam, hi ha gent que viu per sota del llindar de la pobresa. I no parlem d’uns quants, parlem d’una situació que afecta a més d’un vint per cent de la població catalana. En conseqüència, un  nombre important de persones no arriben a poder disposar dels aliments bàsics.

Sortosament, davant d’aquesta situació ha aparegut la solidaritat ciutadana i un bon exemple és, sens cap mena de dubte, el treball a Catalunya del Banc dels Aliments.

El Banc dels Aliments treballa amb dos línies fonamentals. D’una banda, la recuperació dels excedents de les indústries alimentàries a fi d’evitar el malbaratament. I d’altra banda, a base de les donacions que rep. Les donacions que arriben al Banc són, en bona part, fruit de les campanyes de sensibilització que desenvolupa. Una de les més importants és, sens dubte, la campanya anual que, sota el títol de “El Gran Recapte”, mobilitza a bona  part de la ciutadania per a la recollida d’aliments que seran distribuïts a un ampli conjunt d’entitats que els faran arribar a qui en tingui necessitat.

Les xifres aconseguides en el darrer Gran Recapte són espectaculars: més de cinc mil tones d’aliments ho corroboren. Però el que és més important, junt amb la solidaritat de la gent que fa les donacions, és la tasca dels ciutadans que, de forma voluntària, col·laboren en l’èxit de la campanya. El darrer any van ser prop de 22.000 voluntaris.

Així, és reconfortant la doble entrega solidària: la donació  econòmica amb la compra d’aliments i la donació del temps lliure per part del voluntaris participants en la Campanya.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 

 

 


Publica el teu comentari