«El Telèfon de l’Esperança» Editorial Programa Plusvàlua 11 de juny de 2015

16 de juny de 2015

publicat per Secretaria

Programa Plusvàlua del 11 de juny de 2015

Editorial: El Telèfon de l’Esperança

Joan Maria Solà, Secretari del CEES

 

En les dificultats a les quals ens porta el marasme de l’actual de crisi, la solidaritat és un element fonamental. Per sort, a la nostra societat hi ha actuacions meritòries que fan el possible ajudar a les persones que d’una o d’una altra manera es troben en situacions límit.

Un exemple del que diem és, sens dubte, el Telèfon de l’Esperança que presta una atenció en línia, anònima i confidencial a persones en situacions de depressió o de desesperació i amb greus problemes de solitud ja que no tenen a qui recórrer. A través del Telèfon de l’Esperança aquestes persones poden trobar una veu amiga que comparteix el seu sofriment i preocupacions.

El títol d’aquesta acció ho diu tot, l’esperança. És a dir, tractar d’obrir-se, de confiar els problemes personals a voluntaris disposats a escoltar i a compartir, a prestar atenció a les angúnies i a les necessitats de suport emocional de qui està necessitat d’ajut i està pressionat per les  dificultats de tot tipus que li puguin afectar.

Una mostra de la dimensió d’aquesta acció queda fonamentada en la prestació de servei les vint-i-quatre hores del dia al llarg de tot l’any. L’esforç es veu en el treball anònim d’un elevat nombre de voluntaris que amb una digna acció de solidaritat presten el seu temps per ajudar a persones en situacions complexes.

El Telèfon de l’Esperança rep més de cinquanta trucades diàries en demanda d’ajut i amb l’esperança, mai més ben dit, de que aquesta petició d’ajut sigui escoltada.

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari