«El voluntariat a Catalunya» Editorial Programa Plusvàlua 21 de gener del 2016

22 de gener de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  21 de gener del 2016

”El voluntariat a Catalunya”

La garantia d’una societat forta i plural i amb capacitat de donar resposta a les necessitats del País, passa pel compromís dels ciutadans i la seva solidaritat respecte a les mancances de la societat i el seu entorn.

Aquest compromís ciutadà es pot vehicular cap al servei als demés mitjançant la política, però moltes vegades, les necessitats són tan flagrants que cal una acció al marge i com a complement de l’activitat política. Per sort a Catalunya hi ha un conjunt molt ampli de ciutadans que dediquen part del seu temps al servei als altres, sense esperar-ne res a canvi. Són els voluntaris.

Els voluntaris actuen dins de diferents entitats de voluntariat i són persones sensibilitzades i capaces d’assumir amb responsabilitat un compromís ciutadà.

Segons les xifres de la Generalitat de Catalunya, el 17% de la població catalana fa activitats de voluntariat. Aquesta xifra expressa la força cívica dels nostres ciutadans que assumeixen, per pròpia voluntat i des de la plena llibertat, un compromís d’actuació envers el proïsme i la societat.

Justament, en aquests moments, davant les moltes situacions de precarietat i mancances en què la crisi econòmica ha submergit a una bona part de la població, emergeix amb força la plena necessitat i el gran valor que ens aporten entitats com la Federació  catalana de voluntariat Social, que és la plataforma de referencia del voluntariat social a Catalunya i que presideix la Sra. Francina Alsina.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 

 

 


Publica el teu comentari