“Voluntariat” – programa Plusvàlua

12 de novembre de 2017

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua

“EL VOLUNTARIAT”.  Joan Elias, Vicepresident del CEES 

 

“El voluntariat és un compromís d’actuació a favor de la societat i de les persones”. Així ho defineix la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

 

Milers de persones a tot el país desenvolupen tasques de voluntariat social. Gent que dedica una part del seu temps lliure a ajudar als demés, que són solidàries amb la comunitat, amb l’entorn i amb la societat, i que ho fan per convicció personal. Això sí, sense esperar res a canvi, més enllà de la satisfacció personal que prové d’entregar-se als demés.

 

El ferm desenvolupament del moviment del voluntariat a Catalunya diu molt i molt bé de la nostra societat, capaç de trobar en ella mateixa canals de resposta a determinades necessitats que cap instància governamental atenia o només tractava de manera deficient.

 

Hem convertit els dèficits en virtut i allò que no hem tingut ha acabat facilitant allò que tenim com a element definitori de la nostra personalitat pròpia

 

Element clau en aquest procés han estat les associacions que apleguen el voluntariat, que constitueixen un instrument de primer ordre per a la vertebració de la societat i estan íntimament lligades amb la democràcia i la cohesió social, reforçant els vincles entre grups humans.

 

 

 


Publica el teu comentari