«Especial Dia de la dona» Editorial Programa Plusvàlua 10 de març del 2016

11 de març de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 10 de març del 2016

Especial Dia de la dona

A la cerimònia dels Òscars de l’any passat, l’actriu Patricia Arquette va aprofitar que li entregaven l’Oscar a millor actriu de repartiment per fer un manifest en defensa de les dones i de la igualtat salarial. Va proclamar: a totes les dones que han donat a llum a tots els contribuents i ciutadans d’aquest país, hem lluitat per la igualtat de drets de tothom, ara és el moment d’exigir la igualtat salarial d’una vegada per totes.

A alguns els va sorprendre l’actitud de l’actriu, i any rere any hi ha molts que es qüestionen si fa falta un dia internacional de la dona.

Quan era jove i anava a la Universitat, les meves companyes eren gairebé totes dones, treien més bones notes que els homes i estaven millor considerades entre els professors. Jo tampoc entenia el motiu de la reivindicació.

Avui, quinze anys després, els meus companys de la Universitat tenen càrrecs directius, mentre les meves companyes, amb millors notes i preparació, mantenen llocs executius o, fins i tot, administratius.

L’Observatori Dona Empresa i Economia de la cambra de Comerç de Barcelona va presentar la setmana passada un estudi que posa de manifest una pobresa femenina: les dones guanyen encara un 19% menys que els homes pel mateix lloc de treball, elles tenen contractes més precaris i el risc de caure en la pobresa, sobretot després de la maternitat i malgrat tenir feina, és molt elevat.

Hi ha moltes coses que no funcionen encara en la nostra societat i una d’elles és la integració de la dona en el mercat laboral i la conciliació d’homes i dones amb la vida familiar o personal.

El que està clar és que tant aquí com a Hollywood fa falta una reivindicació, i no només d’un dia.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 


Publica el teu comentari