«Formació de directius» Programa Plusvàlua 28 de maig de 2015

29 de maig de 2015

publicat per Secretaria

Programa Plusvàlua del 28 de maig de 2015

Editorial: Formació de directius

Joan Maria Solà, Secretari del CEES

 

En un món i un entorn econòmic complex com l’actual, on les empreses han de lluitar amb una forta pressió degut a la competència, tant interna com externa, i al creixement imparable cap a la globalització econòmica, el paper dels responsables empresarials és fonamental en la direcció de la marxa de les empreses i institucions.

Conseqüentment, la formació dels executius empresarials és essencial en aquest moment de cara a preparar les persones que, amb el seu lideratge, han de conduir amb eficàcia els processos de gestió als quals estan subjectes les empreses i les organitzacions. Les escoles de formació empresarial juguen un paper molt important de cara a la formació de responsables en la direcció i gestió de tota activitat econòmica.

El nostre país, a més de les universitats públiques, amb Facultats i Departaments d’Econòmiques i Empresarials, disposa també de  tres escoles de formació d’executius que figuren entre les més prestigioses del món. Aquestes escoles, centrades específicament en la formació d’executius empresarials, desenvolupen una activitat acadèmica d’alta influència, amb programes sobre estratègia empresarial, direcció comercial, finances, responsabilitat social i d’altres que conformen el currículum necessari per a una tasca directiva.

Dins dels programes formatius destaquem la part relativa al desenvolupament de competències en lideratge i direcció de persones. Si partim del principi que afirma que el més important d’una empresa són les persones que hi treballen, les habilitats d’organitzar i gestionar equips amb eficàcia són bàsiques per a tot directiu d’empresa.

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari