Habitatges de lloguer a 250€ i 400€ al mes. El sistema concessionari ho fa viable.

2 de juliol de 2009

publicat per Redaccio

Una línia d’actuació social i econòmicament molt positiva facilitarà pis a molts que avui no poden accedir-hi

Pel seu notable interès social i econòmic ens permetem publicar l’article “Vivienda, fuente de soluciones frente a la crisis actual. De causa a instrumento de salvación“, signat per Toni Bosch Palma, com a membre de l’equip impulsor del projecte de construcció d’habitatges del sistema concessionari. Aquesta revolucionària forma d’enfocar-la a promoció massiva d’habitatges de lloguer molt barats, troba la solució per abaratir-los sensiblement, en basar-se en l’aplicació dels principis de la concessió administrativa; amb això, i per simplificar, s’aconsegueix eliminar la repercussió del cost del sòl en el preu del lloguer. També es rebaixen o s’eliminen altres costos dels què formarien l’escandall de costos de les formes tradicionals de construcció. A més, el sistema servirà per a reanimar el decaigut sector de la construcció d’habitatges. La prova de què l’anterior no és una entelèquia, ho demostra que la SEOPAN, la patronal dels constructors, ha fet seva la idea i que el grup parlamentari de CiU ha presentat el dia 23 de juny de 2009 una “Proposición no de ley para impulsar la creación de un gran parque de viviendas de alquiler a precios asequibles, mediante sistemas de colaboración público-privado

Podeu llegir l’article en PDF

Equip de Redacció

5 comentaris publicats

Vols opinar?

Tècnicament soc desconeixedora del sector tot i que sí en sóc consumidora, com la majoria de nosaltres. Em sembla una proposta si més no molt innovadora, i amb molt de sentit comú, espero que vagi endavant.
Enhorabora.

Es una proposta innovadora i del tot viable. Ara només cal que els agents implicats l’entenguin com una oportunitat i no com una amenaça, com sempre passa davant de la novetat.
Confio en que la proposta sigui del tot apreciada en la seva dimensió
Salutacions

Es força interessant.
Cel·lebro que hi hagi persones com el Toni Bosch, que donen noves alternatives a un sector que semblava que se li acabaven les idees. Sembla mentida que aquests preus siguin viables i encara trobo més sorprenent que la gent del carrer hi poguem accedir un dia d’aquests. Tant de bó es faci realitat!
salutacions cordials

Francesc Borrell,en acabar el càrrec de regidor de Barcelona, creà una associació constructora de pisos a bon preu per Catalunya, a base de no comtar-hi el valor del terreny, cosa que va ser possible en molts ajuntaments, que el facilitaren i al cap dels amys fins i tot el de Barcelona que facilità dos retallets de la ronda nord.

Pel que sembla la proposta del Toni Bosch, que vam publicar al web del CEES, i que ha estat recollida i promocionada pel grup de CiU al Congrés de Diputats, està obtenint resultats positius. Vegeu sinó aquesta noticia a l’Expansion del 9-12-2010: Blanco estudia lanzar un plan de concesiones de viviendas en alquiler.


Publica el teu comentari