«Herències i divorcis a Catalunya» Editorial Programa Plusvàlua 7 d’abril del 2016

8 d'abril de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 7 d’abril del 2016

“Herències i divorcis a Catalunya”

Hi ha coses desagradables sobre les quals preferim no pensar.  La mort és una realitat que allunyem dels nostres pensaments perquè sembla que, pensar-hi, faci que sigui més propera o, fins i tot, sigui signe de mal averany. Tot i així, hi ha coses que quan ens morim deixem enrere i que poden complicar la vida dels que deixem aquí.

Per altra banda, l’any 2014 105.000 parelles a l’Estat Espanyol es van separar, divorciar o van seguir un procés de nul·litat matrimonial, un 5% més que l’any anterior. El trencament d’una parella, en molts casos és també el trencament d’una família. És un moment difícil, d’angoixa, desil·lusió, tristesa i por que, els diners i el repartiment de propietats, només empitjora.

Tenir tots els papers en ordre en aquestes circumstàncies ens pot ajudar a estar tranquils nosaltres i a evitar que els nostres familiars hagin de pensar en termes econòmics en moments emocionalment tan delicats.

Què cal tenir en compte a l’hora de posar en ordre la nostra herència? Quan és el moment més adequat? I en el cas d’un divorci o separació? Què cal considerar?

L’economia no són només paraules grandiloqüents. L’economia és també, a vegades, seure a pensar en la nostra vida i la dels qui ens envolten.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari