«Jornada dels Economistes 2016» Editorial Programa Plusvàlua 3 de novembre del 2016

5 de novembre de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  3 de novembre del 2016

“Jornada economistes 2016”

Cada any el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitza una jornada de reflexió sobre temes de plena actualitat que ultrapassen els aspectes tècnics i professionals dels seus socis i que són d’interès per a la societat.

Aquest any 2016, la Jornada, que tindrà lloc el divendres 11 de novembre a Barcelona, enfoca les seves reflexions cap a les noves tendències mundials. Sota el títol Energia, alimentació i canvi climàtic, la jornada busca aprofundir en els reptes accelerats del sistema de relacions econòmiques i polítiques internacionals.

El món està canviant en la seva essència i a una velocitat vertiginosa. Precisament el contingut que aborden els economistes en aquesta Jornada d’enguany rau en l’observació de com el creixement de moltes economies emergents està trastocant l’ordre i els equilibris existents fins ara.

Podem constatar que la globalització econòmica no té aturador i que s’està fent realitat la transferència econòmica d’Occident a Orient, mentre que apareix l’oceà Pacífic com a nou  centre de gravetat estratègic mundial. En aquest marc, temes tan interessant i punyents com l’energia, l’alimentació, el canvi climàtic, la globalització digital o també els reptes a què ha d’afrontar la Unió Europea requereixen un debat seriós. Sobre aquestes matèries, entre d’altres, en parlaran un ampli conjunt de ponències que seran discutides i analitzades en un total de disset sessions de treball.

La conferència inaugural de la Jornada anirà a càrrec de l’enginyer català Israel Ruiz, persona preeminent que actualment és vicepresident executiu del (MIT) Massachusets Institute of Tecnology. El parlament  d’aquest alt executiu mundial junt amb les aportacions de tots els participants a les Jornades ens auguren uns resultats profitosos en les reflexions sobre els problemes tan candents que tenim com a societat.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 

 


Publica el teu comentari