La responsabilitat dels directius

20 de juny de 2010

publicat per Redaccio

Aquest dilluns 21 de juny, el programa 5 cèntims tractarà el tema del rol dels directius.

Per una banda se’ls acusa, sobretot posant exemples d’alguna empresa americana, de buscar només el seu benefici propi, aplicant polítiques d’alt risc per a l’empresa i els seus treballadors i accionistes a canvi d’obtenir brillants resultats a curt termini, que tenen un clar reflex en el seu sou variable. O també se’ls acusa, ja en casos mes concrets a casa nostra, de no saber-se estrènyer el cinturó i mentre demanen a tot el seu entorn sacrificis, ells es s’assignen generosos plans de jubilació.

Ara bé, també es reconeix que sense uns bons equips directius  les empreses no funcionen i en darrer terme és el propi país el que en surt perjudicat.

Quin és doncs el paper que ha de jugar el directiu? És responsable només davant del consell d’administració que l’ha nomenat? El seu paper és fer de gestor intentant obtenir els millors resultats possibles? O ha d’aportar algun plus més en la seva activitat?

El programa constarà d’una entrevista amb el Sr.  Pere Monràs Vinyes Llicenciat en Medicina i Cirurgia (Universitat Autònoma de Barcelona) i Màster en Desenvolupament Organitzacional (Growing Resources Institut, University of Tel Aviv, Israel). És Vicepresident executiu de la Fundació privada Cercle per al Coneixement.

Tot seguit, a la tertúlia, participaran:

  • Lluís Llibre Codina. Llicenciat en Psicologia de les Empreses i les Organitzacions per la Universitat de Barcelona i PDD a l’IESE i a INSEAD (París)
  • Jordi Masides Serracant. Doctor en Enginyeria Química.Director General de Kemira Iberica S.A. (indústria quimica amb una facturació de 60 Meuros)
  • Miquel Vidal,  profesional del món de la empresa des fa 22 anys. Actualment treballa en consultoría estratégica en el ámbit de la Sostenibilitat.

5 cèntims és un programa dirigit i presentat per Carla Gràcia, produït pel CEES, i que emet Ràdio Estel (106.6 FM) cada dilluns d’11h a 12h del matí, amb reemissió els dissabtes a les 20:30.

Mitjançant el Bloc del programa podeu accedir als continguts dels programes anteriors i podeu escoltar l’àudio de tots ells.


Publica el teu comentari