«L’acció social a Catalunya» Editorial Programa Plusvàlua 9 de juny del 2016

9 de juny de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  9 de juny del 2016

”L’acció social a Catalunya”

Una bona part del singular i ampli teixit associatiu català està format per entitats sense ànim de lucre, dedicades fonamentalment a l’acció social. Aquesta meritòria acció és essencial en aquests moments en què les conseqüències de la crisi encara es fan sentir.

És inqüestionable que la pobresa i l’exclusió social està creixent de manera accentuada. L’evolució de l’atur, en especial el de llarga durada, així com la forma precària de l’ocupació amb una alta temporalitat i amb uns nivells retributius minvants estan creant situacions socials dramàtiques i que precisen accions contundents d’ajuda.

Aquesta situació està forçant a les organitzacions dedicades a l’acció social a donar molts més serveis i amb molts menys recursos degut a la crítica situació de les finances públiques i privades.

Sentim parlar molt de què la crisi ja està superada, que som el país que més creix d’Europa, però el que ens hem de plantejar seriosament és l’escenari postcrisi; el que queda després d’aquest daltabaix que hem viscut i patit. I el que queda és un panorama de pobresa i exclusió, de treball precari, en definitiva, d’ingressos i rendes amb  grans desigualtats.

Sortosament, les entitats privades d’acció social ens mostren el camí a seguir de cara a donar resposta als seriosos reptes que tenim plantejats.

La lluita per una renta garantida ciutadana, la recerca de l’enfortiment de la relació pública i privada en inserció laboral, la problemàtica de l’habitatge i els desnonaments són alguns dels objectius en els quals es desenvolupa l’activitat de les entitats de caràcter social. Entitats que amb el seu premiable i desinteressat treball, ens mostren la cara més amable de la nostra societat i mereixen tot el nostre reconeixement.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 


Publica el teu comentari