«L’educació en el lleure en els temps actuals» Editorial Programa Plusvàlua 17 de març del 2016

18 de març de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 17 de març del 2016

“L’educació en el lleure en els temps actuals”

El món ha canviat molt en els últims anys. Quan nosaltres érem petits no hi havia Internet, ni mòbils, ni sistemes Isofix pel cotxe i, de fet, no ens cordàvem el cinturó; no hi havia assignatures d’emprenedoria a l’escola, i, si volies buscar qualsevol informació havies d’anar a la Biblioteca o consultaves els volums verds de l’Enciclopèdia. La fama no era un valor, en segon quin cercle, es menystenia als rics i les fotografies eren poques i les recordàvem tota la vida.

Ara, els nostres fills i nets tenen accés a moltes oportunitats de coneixement, poden creuar fronteres desde casa i comparteixen experiències amb persones de tot el món. La llibertat s’obra als seus peus, però també s’enfronten a reptes que cabdals.

Ajudar als infants a gestionar un entorn canviant, demandant i exigent amb la imatge és fonamental per donar-los eines per viure i ser feliços.

No obstant això, mentre els pares i les mares fan malabars per combinar els horaris laborals amb la dedicació als fills, sovint són les empreses del lleure les que aporten aquestes eines a través de les experiències i les relacions que estableixen els infants i joves en les seves hores lliures.

Cal, llavors, considerar que aquestes empreses no només entretenen als petits, sinó que són part de la seva educació, són actors de l’acumulació de vivències que faran que siguin més persones. Els valors i la gestió de les emocions són, per tant, temes clau que han de considerar i incloure en els seus programes.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari