“Mercat de Treball i Ocupació” – programa Plusvàlua

27 d'octubre de 2017

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua

“OCUPACIÓ” Joan Elias, Vicepresident del CEES 

 

Mentre que la gran recessió dels darrers anys va quedant enrere, poc a poc es varecuperant l’ocupació que va desaparèixer arran del sotrac de la crisi. A Catalunya,l’any 2016 es van crear més de 100.000 llocs de treball nets i en la primera meitat de2017 se n’han creat uns 70.000.

 

Malgrat tot, encara no hem recuperat el nivelld’ocupació que hi havia abans de la crisi. El camí que tenim per davantés llarg. I més quan el canvi tecnològic i la globalització fan que la creació de llocs detreball sigui més lenta que abans.

 

Estem, doncs, en una conjuntura bona, però tot i així no podem oblidar que la sortida dela crisi s’ha fet comprimint els costos laborals. És així com hem pogut frenar eldesequilibri de les finances públiques i guanyar productivitat i competitivitat de cara al’exterior.

 

Ara som més competitius, sí, però a base de comprimir els salaris en elssectors més sensibles. I aquesta és una assignatura pendent, ja que la recuperació, nosols de l’economia, sinó de la societat, no serà ferma fins que els assalariats norecuperin el poder adquisitiu perdut.

 

Parlem de tot plegat al Plusvàlua de RàdioEstel.

 

 

 

 

 

 

 


Publica el teu comentari