“Mil.lenials” – Editorial programa Plusvàlua 8/2/18

12 de febrer de 2018

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua

“Mil·lennials”. Joan Elias, Vicepresident del CEES

Tradicionalment, una generació s’ha definit com l’interval entre el naixement dels pares i el de la seva descendència, és a dir, entre 20 i 25 anys. Però avui en dia es preferiex definir les generacions més des de la perspectiva sociològica, separant els grups en un de màxim 15 anys, en funció dels aconteixements, tendències i desenvolupaments.

Avui ens ocupem dels anomenats mil·lennials o generació Y, el grup que ara tenen entre 20 i 35 anys, aproximadament. A Espanya, són una generació de més de vuit milions de persones que van néixer en una època de prosperitat, amb un entorn polític, econòmic i social considerablement millor que el dels seus pares, però que quan van arribar a la majoria d’edat van xocar amb una duríssima crisi que va truncar les expectatives de molts d’ells. Han patit les taxes d’atur juvenil més elevades malgrat ser la generació millor formada de la història.

Són un col·lectiu de somnis trencats? És possible que, d’alguna manera s’hagin resignat a la precarietat, però mostren un enfocament de la vida diferent: volen una feina, però tenen menys pressa per trobar-la. Més que un sou elevat, busquen una feina que els permeti conciliar i gaudir de la vida. Guanyar diners està en els graons més baixos de les seves aspiracions. La família, els amics, la qualitat de la feina, els estudis o el sexe estan per sobre dels diners. Addictes a la tecnologia, mostren una profunda desconfiança davant la política, la religió o les finances.


Publica el teu comentari