«Ningú dormint al carrer: persones sense llar a Barcelona» Editorial Programa Plusvàlua 28 d’abril del 2016

2 de maig de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  28 d’abril del 2016

“Ningú dormint al carrer: persones sense llar a Barcelona”

Si bé la Constitució Espanyola proclama en el seu article 47, dins  dels drets fonamentals dels espanyols, el de poder disposar d’un habitatge digne. Malauradament, tant en aquest punt com en tants d’altres, aquest enunciat és paper mullat. Aquest fet sembla que no preocupi i no està entre les principals prioritats dels nostres polítics.

Així, amb xifres aproximades, es calcula que a la ciutat de Barcelona hi ha entre 900 i un miler de persones que dormen al carrer i no disposen d’allotjament.

La nostra societat, en general, s’amaga darrere una sèrie de tòpics envers aquestes persones. La majoria pensen que es tracte de gent a qui la drogoaddicció, l’alcoholisme, la vagància o bé altres vicis,  els ha portat a aquesta situació. Però, més enllà d’aquestes circumstàncies, pocs es plantegen que són la majoria d’aquestes persones han viscut vides difícils i aquestes circumstàncies, sumat a la mancança d’una xarxa o entorn social segur, els ha abocat a aquesta situació.

Hi ha molt per fer encara en aquest tema que reclama a crits comprensió i justícia.

Recentment, Ferran Busquets, Director de la Fundació Arrels, deia: “No hi ha d’haver ningú al carrer i és possible l’aconseguir-ho”. L’assoliment d’aquest objectiu, hauria de ser una fita preeminent de la nostra societat.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 

 


Publica el teu comentari