Noticiari del CEES – desembre 2012

18 de desembre de 2012

publicat per Redaccio

Notícies del Centre d’Estudis
Econòmics i Socials

Descripció: Descripció: Descripció: Descripció: Descripció: www.ceesocials.org

Desembre de 2012
Bon Nadal, bon 2013

Naixement

S’atansen les Festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. Són festivitats que propicien que les famílies es retrobin, que tornin per uns dies els que viuen lluny per treball o per estudis, de dinars festius amb molt llargues sobretaules: per rememorar records i parlar dels temes presents i que ens preocupen.

És temps també de carrers il.luminats amb gran diversitat de colors i dibuixos i de comerços que inciten a la pràctica social del regal als essers estimats. És l’època de les il.lusions infantils amb les cartes als Reis Mags, els regals del Tió i les sorpreses dels Reis.

Tot això amarat amb un esperit de benevolença i concòrdia i sempre amb l’esperança de que els temps per venir siguin millors…. encara que se’ns digui que l’any 2013 portarà encara més crisi que el 2012 que estem abandonant. Potser ara sigui ben útil aquella dita d’inspiració religiosa que diu: “Pau a la Terra als homes de bona voluntat”.

És el que us desitja la Junta Directiva del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, que té la voluntat de treballar per un món més just i humà.

Properes emissions de “Plusvàlua”, a Ràdio Estel

Us informem de les entrevistes programades per a aquest mes de desembre dins l’espai radiofònic Plusvàlua,
un programa sobre economia i valors, produït pel CEES que s’emet els dijous a les 20h per Ràdio Estel.

També us recordem que el Plusvàlua compta amb un espai dedicat al consum, que s’emet en directe els dijous de 9h a 9:30 del matí, amb el patrocini de l’Agència Catalana del Consum.

Propers
programes

Títol Convidat

Data

Formes tradicionals i innovadores de l’activitat comercial: des de les fires al comerç electrònic. Lluís Alegre, economista. Exconseller de Comerç, Consum i Turisme.
Ponents del debat: Alejandro Goñi, president de Pimec Comerç, Josep Ma. Cardona, vicepresident del Gremi de Pastissers, Xavier Vallespir, expert en comerç electrònic i director de Projectes de Diprotech.

[dijous
13-desembre-2012]

Economia i canvi climàtic. Josep Maria Vegara, Doctor Enginyer Industrial i en Economia i autor del llibre: “El canvi climàtic: Anàlisi i política econòmica”.

Ponents del debat: Claudi Cervelló, responsable medi ambient del CEES, Joan Elias, economista, i Josep Molina, periodista econòmic..

[dijous
20-desembre-2012]

Us recordem que el
programa s’emet els
dijous de 8h a 9h del vespre
, a Ràdio Estel (106.6 FM) i
Ràdio Principat.

Si ho desitgeu, en qualsevol moment
podeu
tornar a sentir els programes ja emesos mitjançant el nostre bloc a internet, a
l’adreça
www.plusvalua.cat.

Com
de costum, us animem a escoltar
i participar en el Plusvàlua
, bé enviant un mail a participa@plusvalua.cat o bé
mitjançant el Facebook del programa: http://www.facebook.com/pages/Plusvalua/217237411668595

Ignasi
Farreres

President del CEES

www.ceesocials.org

Cicle de debats: “Negocis d’èxit en temps difícils”

Aquest cicle de debats, organitzat per PIMEC, CEES (Centre d’Estudis Econòmics i Socials) i EIM (Executive Interim Management), vol donar a conèixer alguns casos reals d’empreses que, malgrat les adversitats, innoven, inverteixen i aposten pels seus negocis i pel país.

Es tracta no només d’infondre una dosi d’optimisme en plena crisi, sinó també de posar en relleu claus de l’èxit empresarial, de manera que els debats resultin d’utilitat pràctica per a altres empresaris del mateix o d’altres sectors..

Podeu ampliar la informació i veure el programa en aquesta nota al web del CEES.

Presentació del llibre “La Gobernanza de los sistema universitarios””

Us invitem a la presentació del llibre “La nueva gobernanza de los sistemas universitarios” que tindrà lloc el proper dimecres 19 de desembre a les 7h de la tarda al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (Rambla Catalunya, 8. pral. 08007 Barcelona).

Aquesta obra, que presenta els resultats dels recents estudis d’investigació de quinze prestigiosos especialistes, ha estat coordinada per Barbara M. Kehm, catedràtica d’Investigació sobre Educació Superior i directora de gestió del Centre Internacional d’Investigació Superior (INCHER) de la Universidad de Kassel (Alemanya).

Més informació aquí.

Nou llibre d’Anton Gasol: «Arquitectura financiera. Internacional y europea»

Recentment, el professor Anton Gasol, doctor en Economia i col·laborador habitual del CEES, ha presentat el seu darrer llibre: «Arquitectura financiera. Internacional y europea», del qual trobareu un breu resum i la documentació de presentació del llibre en aquesta ressenya del nostre web.

Programes emesos aquesta temporada

Títol i accés a
l’àudio del programa
Convidat Ponents del debat

Data

Novetats del nou curs en el món de l’ensenyament. Emili Pons, llicenciat
en Història, expert en Ensenyament.
Tertúlia
econòmica amb Jordi Bastida (enginyer industrial) i Ignasi Farreres (economista i MBA per ESADE).

[dijous
20-set-2011]

El futur de les pensions Xavier Melo, economista. Tertúlia
econòmica amb Lluís Alegre, (economista) i Pere Guinjoan, (economista).

[dijous
27-set-2012]

Cap a una societat sense diaris ni revistes de paper? Josep Molina, periodista. Tertúlia
econòmica amb Eduard Arruga, (economista) i Ignasi Rafel, (consultor d’empreses).

[dijous
4-oct-2012]

La situació del deute espanyol (el sobirà i el bancari). Com ens en podrem sortir? Pere Guinjoan, economista Tertúlia
econòmica amb
Josep Molina (periodista) i Claudi Cervelló (expert en tecnologia)

[dijous
11-oct-2011]

Què van aportar les caixes d’estalvi als segles XIX i XX i què en trobarem a faltar? Carles Sudrià, catedràtic d’Història Econòmica Tertúlia
econòmica amb Xavier Melo (economista) i Emili Pons (historiador i expert en educació).

[dijous
18-oct-2011]

Com queda la nostra economia després de la Cimera Europea dels dies 18/19-X? Joan Elias, economista.

Tertúlia
econòmica amb Jordi Bastida (enginyer industrial) i Pere Guinjoan (economista).

[dijous
25-oct-2011]

Les darreres novetats en el món digital.

Claudi Cervelló, Llicenciat en Filologia, expert en xarxes socials.

Ponents del debat: Lluís Alegre (economista) i Xavier Melo (economista).

[dijous
8-novembre-2012]

La dona a l’empresa. Anna Mercadé (Directora de l’observatori Dona, empresa i economia, de la Cambra de Comerç) Ponents del debat: Ignasi Farreres (economista i MBA per Esade) i Josep Molina (periodista).

[dijous
15-novembre-2012]

La necessitat de fomentar l’emprenedoria. Jordi Bastida, enginyer industrial. Ponents del debat: Salvador Aragonès (periodista) i Pere Guinjoan (economista).

[dijous
22-novembre-2012]

Què haurem de fer amb els bancs? Anton Gasol, economista. Ponents del debat: Lluís Alegre (economista) i Claudi Cervelló (filòleg, expert en xarxes socials).

[dijous
29-novembre-2012]

Hi ha un comentari publicat

Vols opinar?

Understanding the conditions section can be very important, especially with regard to preserving your rights under the QuotesChimp should you incur a loss. This portion of the contract will also tell you how your losses will be measured pursuant to the policy. Most policies require you to comply with specific procedures when filing claims and disputing insurance company decisions with regard to those claims. These requirements and procedures will be found in the conditions portion of your policy. Your failure to comply could result in loss of money you would oth�erwise have obtained, or at least may delay payment, and can prevent you from having the right to take the insurance company to court.


Publica el teu comentari