Nou llibre d'Anton Gasol: «Arquitectura financiera. Internacional y europea»

9 de desembre de 2012

publicat per Redaccio

Recentment, el professor Anton Gasol, doctor en Economia i col·laborador habitual del CEES, ha presentat el seu darrer llibre: «Arquitectura financiera. Internacional y europea», del qual us oferim un breu resum i la documentació de presentació del llibre, així com un enllaça la web d’ACID, on es pot adquirir electrònicament.
Portada i solapa del llibre

Resum:

L’ús poc responsable de la gestió de riscos ha sigut transcendent en la gestació de la recent crisis financera. Entre les seves causes estan “els buits ètics”. La crisi també ha posat de manifest debilitats en la regulació i supervisió del sistema financer, molt particularment en el seu compliment.

El bon funcionament de les entitats financeres és crucial pel sosteniment del desenvolupament econòmic, per aquesta raó, les peculiars característiques del negoci bancari requereixen d’una regulació prudencial.

Anton Gasol, ha volgut fer una profunda immersió en els codis de conducta que deurien de respectar les entitats creditícies. Fruit d’això ens brinda un veritable “Manual” de 668 pàgines, per comprendre els continguts d’una nova regulació i supervisió financera internacional i europea.

A principis de 2013 entra en vigor el marc de Basilea III, un marco normatiu que la Unió Europea adoptarà amb una nova Directiva i un Reglament (el paquet legislatiu CRD IV).

El llibre té una gran component pedagògica. L’autor ens proporciona abundants “Fitxes explicatives” que ens il·lustren sobre la reforma del FMI, els principis bàsics per a una supervisió bancària efectiva, les recomanacions del G20, G30, …

Hi ha un comentari publicat

Vols opinar?

[...] y europea», del qual trobareu un breu resum i la documentació de presentació del llibre en aquesta ressenya del nostre [...]


Publica el teu comentari