«Què cal perquè un equip directiu tingui èxit?» Editorial Programa Plusvàlua 18 de febrer del 2016

19 de febrer de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  18 de febrer del 2016

”Què cal perquè un equip directiu tingui èxit?”

Dins d’un entorn empresarial tan competitiu i canviant com l’actual,  el treball dels equips directius i de la persona que està al capdavant d’ells és fonamental. La capacitat de direcció de les empreses requereix diverses habilitats indispensables de cara al creixement i el desenvolupament de les organitzacions empresarials.

En primer lloc, per a l’èxit d’un equip directiu cal que estigui capitanejat per una persona amb capacitat de lideratge, és a dir, algú capaç de cohesionar un equip de persones i que fomenti el treball en equip. En  concret, per a governar amb eficàcia equips de treball cal analitzar, prendre decisions, delegar, i motivar i aquesta tasca correspon al responsable de l’equip, el líder.

Al marge dels específics aspectes tècnics com poden ser la planificació, l’organització i el control de la empresa, és important  l’habilitat en la direcció i motivació de les persones que conformen l’equip.

En una empresa hi ha diversos recursos: els materials, els tecnològics, els financers, els humans, entre d’altres. Una bona gestió requereix la gestió coherent i segura de tots aquests recursos i, amb especial interès, als recursos humans.

Tot i així, cal tenir en compte que les persones són alguna cosa més que un simple recurs. Els altres recursos es compren i es venen. Però les persones no; són un  element molt valuós per a l’empresa.

Per tant, les persones com a elements singulars requereixen atenció, respecte i consideració. Requereix ser capaç d’aprofitar i d’ajudar a desenvolupar al màxim les capacitats de cada persona. Requereix potenciar el seu creixement personal.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 

 


Publica el teu comentari