«Què és i que fa el Consell, Català del moviment europeu» Editorial Programa Plusvàlua 16 d’abril de 2015

17 d'abril de 2015

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua del 16 d’abril de 2015

“Què és i que fa el Consell, Català del moviment europeu”

Joan Maria Solà, Secretari del CEES

 

Hi ha una pregunta a la que cal respondre amb concreció, però que, sobretot, cal tenir una resposta clara i cal que difondre-la a tots els nivells de la nostra societat. La pregunta és: Què és Europa?

Europa és un conjunt de ciutadans compromesos a que mai més es tornin a donar els enfrontaments que la varen abocar als dramàtics processos de destrucció i misèria de les primeres dècades del segle XX.

Al marge de les institucions polítiques que l’Europa dels Estats  s’ha atorgat, Europa és i ha de ser el que vulguin amb responsabilitat els seus ciutadans. Per això són tan importants les associacions com el Consell Català del Moviment Europeu que assumeixen la necessitat de fer una Europa plena, en front dels estats i corrents reticents a cedir sobirania.

És evident que a partir dels primers passos iniciats en els anys cinquanta, s’ha avançat força i s’han fet esforços importants, però són insuficients de cara a una major integració.

Actualment, es parla de la gran crisi que pateix Europa. Però el que s’ha fet palès els darrers anys de crisi és que, sens dubte, no hi ha cap més alternativa per a Europa, i els països que la conformen, que la seva unió política.

Aquesta meta, evidentment, no serà fàcil, tan sols ho podrà aconseguir la voluntat de la seva ciutadania. Per tant, organitzacions com el  “Consell Català del Moviment Europeu” són inestimables de cara a ajudar en aquesta procés de sensibilització i concreció cap a aquesta Europa que suposi menys sobiranismes nacionals i un major sentit de la unió de tots els pobles d’aquest vell continent.

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari