Benvinguts a la web del Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES)

13 de febrer de 2009

publicat per Redaccio

El Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES) és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l’any 2005, sota la forma jurídica d’associació, que té per finalitat estudiar i investigar la realitat i la problemàtica econòmica i social catalana, espanyola i europea dins del marc de la globalització i proposar possibles solucions a la mateixa, des d’una visió de la societat basada en la dignitat de la persona, el personalisme i el comunitarisme.

Té també per finalitat organitzar debats sobre aquestes qüestions, així com procedir a la seva divulgació i fer arribar els estudis i propostes a persones o institucions que hi puguin estar interessades.
Els membres de la seva Junta Executiva són:

President

 • Ignasi Farreres Bochaca. Llicenciat en economia, MBA per ESADE, actuari d’assegurances. Conseller de Treball de la Generalitat (1988 – 1999)

 

Vicepresidents

 • Lluís Alegre Selga. Llicenciat en Economia, consultor d’empreses. Diputat a Corts per CIU en la tercera legislatura. Conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat (1988 – 1996).
 • Eduard Arruga Valeri. Llicenciat en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials. Expert en relacions econòmiques internacionals. President de la Societat Catalana d’Economia (des de setembre 2010) i de la Fundació Banc dels Aliments (des de juny 2014).
 • Joan Elias Boada. Economista, professor universitari, articulista econòmic. Fotògraf.
 • Anton Gasol Magriñà. Doctor en Economia. Professor de l’Institut d’Estudis Financers, IEF. President de l’Associació del Personal de “la Caixa”. Interventor Junta Gestora Col·legi d’Economistes de Catalunya. Degà del Col.legi d’Economistes.
 • Emili Pons Carreras. Llicenciat en Història i mestre de català. Exdirector general de Centres del Departament d’Ensenyament i ex president del Consorci d’Educació de Barcelona.

Secretari

 • Joan M. Solà Franquesa. Llicenciat en economia. Expert en caixes d’estalvi.

Tresorer

 • Xavier Melo Bulbena. Doctor en Economia. Expert en responsabilitat social corporativa, economia social i seguretat social.

Vocals

 • Salvador Aragonés. Llicenciat en Ciències de la Informació. Periodista. Excorresponsal a Roma. Professor universitari i exdegà de la Facultat de Ciències de la Informació de la UIC. Exdirector de l’Agència Europa Press. Autor de cinc llibres, comentarista i col.laborador d’actualitat per la ràdio i la premsa. Blog “salvadoraragones.blogspot.com”
 • Lluís Bertran. Advocat i MBA per ESADE. Exsecretari General del Departament de Governació (2012 – 2015). Director del Servei Jurídic de l’ICS (2003 – 2012).
 • Claudi Cervelló. Llicenciat en Filologia. Expert en seguretat de la informació del Departament d’Economia de la Generalitat. Conseller municipal del Districte de Sant Andreu – Barcelona (2011 – 2015).
 • M Pilar Fernández Bozal. Advocada de l’Estat en excedència. Advocada i Sòcia Directora de l’Àrea Legal de Barcelona d’Ernst & Young Advocats. Consellera de Justícia de la Generalitat. (2010 – 2012).
 • Alfredo Garcia Garcia-Blanco. Enginyer industrial. Exempresari, Exdirector general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient. Exdirector general de SEAT.
 • Ivan González. Diplomat en ciències empresarials (UOC). Màster en gestió i comunicació d’entitats socials i solidàries (UAO). Cursa relacions laborals i ocupació. Ha sigut professor de matemàtiques i economia. Conseller tècnic del districte de Sant Andreu – Barcelona (2011 – 2015). Treballador de banca.
 • Pere Guinjoan. Economista. Llicenciat en Administració d’Empreses (ESADE). M.Sc. Econometria (London School of Economics). Estudiant de doctorat en Economia (UAO). Analista Financer (IEAF). Membre de la Societat Catalana d’Economia (IEC). Professor Associat d’Economia (UAO).
 • Enric López Milà. Economista. Analista Financer Europeu (CEFA). Expert en mercats financers.
 • Francesc Xavier Mena. Doctor en Ciències Econòmiques, llicenciat en econòmiques i empresarials (UB) i Dret (UNED). Catedràtic d’Economia RLL i professor a ESADE. Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya (2010 – 2012).
 • Josep Molina Blanes. Llicenciat en Ciències de la Informació i diplomat en Història Contemporània. Periodista econòmic i membre de les juntes i cofundador de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i de l’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica de Catalunya.
 • Joana Ortega. Psicòloga. Vicepresidenta del Govern de la Generalitat i Consellera de Governació ( 2010 – 2015 ). Membre Consorci Hospital Clínic de Barcelona.
 • Eugenio M Recio. Doctor en Ciències Econòmiques i Socials per la Universitat de Colònia i en Cièncias Empresarials per la Universitat de Barcelona. Professor honorari de ESADE. Expert en economía social de mercat.
 • Fèlix Riera. Codirector de la publicació cultural Hänsel* i Gretel*, col·labora en l’àmbit de comunicació amb l’escola Enti adscrita a la UB, col·labora a La Vanguardia, Economia Digital i el Món. Ha estat Director de Catalunya Radio, ICEC , Grup 62 i La esfera dels llibres.
 • M. Carme Riera Prunera. Doctora en Economia. MsC. Economics (London School of Economics). Professora titular d’Economia aplicada a la UB. Professora visitant a la University of Washington (2002-03). Investigadora del grup de recerca d’Anàlisi Quantitativa Regional (AQR) i de l’institut de recerca IREA-UB.
 • Jordi Sala Casarramona. Llicenciat en Econòmiques i Historia. Exdirector de Planificació Ambiental del Departament de Medi Ambient i exdirector de Desenvolupament Rural de l Departament d’Agricultura.
 • Isabel Sierra. Doctora en Psicologia. Especialista en Salut i Benestar Social.
 • Ramon Vallés. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, Postgrau en Economia i Finances. Controller financer al servei del grup la Caixa. Miquel Vila Despujol. Enginyer Industrial. Exdirector general de Fecsa i d’Endesa a Catalunya.
 • Miquel Vila-Despujol. Enginyer industrial. Ex director general de FECSA. Conseller Assessor de Endesa Catalunya.

 

Activitats actuals

1) Programa setmanal de ràdio sobre economia amb valors, amb la denominació “Plusvàlua” i s’emet a Ràdio Estel. Es poden sentir els programes a l’apartat mitjans – ràdio del web del CEES. Programa que aposta per l’alta qualitat dels seus continguts. Producció i direcció de Mireia Del Pozo. Portem nou temporades en antena, amb reconeixement de prgrama de qualitat.

2) Programa setmanal de ràdio denominat “Plusvàlua Dones“, estrenat la temporada 2016 – 2017. Primer i únic programa de ràdio a Catalunya i Andorra entorn a aquesta temàtica. Creat i dirigit per Mireia del Pozo. S’emet a Ràdio Estel. Es poden sentir els programes a l’apartat mitjans – ràdio del web del CEES. Programa que aposta per la qualitat del seu contingut i del què en som col.laboradors. Tercera temporada en antena en horari de màxima audiència femenina.

3) Foment i divulgació de l’Economia Social de Mercat, mitjançant diverses actuacions, entre elles la coedició amb INEHCA de la sèrie Eugenio M.Recio, dedicada en exclusiva a aquesta disciplina que generà el famós “miracle econòmic alemany” de la postguerra alemanya i que ha d’inspirar la economia europea segons el Tractat de Lisboa.

4) Organització de conferències, taules rodones i cicles sobre matèries econòmiques i socials.

5) Organització periòdica de sopars de debat. S’inicia amb una conferència sobre un tema d’actualitat, seguida d’un col.loqui amb els participants.

6) Coorganització de cicles de conferències sobre temes d’interès empresarial, amb EIM.

7) Direcció i producció, per part d’Ignasi Farreres i Mireia Del Pozo respectivament,  del programa econòmic  “Anem per feina” del Canal Taronja TV que s’emet per a les comarques de la Catalunya Central. www.taronjadigital-bages.cat/videos/programa/anem-per-feina