Benvinguts a la web del Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES)

9 de novembre de 2021

publicat per Redaccio

El Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES) és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l’any 2005, sota la forma jurídica d’associació, que té per finalitat estudiar i investigar la realitat i la problemàtica econòmica i social catalana, espanyola i europea dins del marc de la globalització i proposar possibles solucions a la mateixa, des d’una visió de la societat basada en la dignitat de la persona, el personalisme i el comunitarisme.

Té també per finalitat organitzar debats sobre aquestes qüestions, així com procedir a la seva divulgació i fer arribar els estudis i propostes a persones o institucions que hi puguin estar interessades.

Fundador

 • Ignasi Farreres Bochaca (1939-2020). Llicenciat en economia, MBA per ESADE, actuari d’assegurances. Conseller de Treball de la Generalitat (1988 – 1999).

President 

 • Eduard Arruga Valeri. Llicenciat en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials. Expert en relacions econòmiques internacionals. President de la Societat Catalana d’Economia (des de setembre 2010) i de la Fundació Banc dels Aliments (2014-2017).

Vicepresidents

 • Lluís Alegre Selga. Llicenciat en Economia, consultor d’empreses. Diputat a Corts per CIU en la tercera legislatura. Conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat (1988 – 1996).
 • Joan Elias Boada. Economista, professor universitari, articulista econòmic. Fotògraf.
 • Anton Gasol Magriñà. Doctor en Economia. Professor de l’Institut d’Estudis Financers, IEF. President de l’Associació del Personal de “la Caixa”. Interventor Junta Gestora Col·legi d’Economistes de Catalunya. Degà del Col·legi d’Economistes.
 • Emili Pons Carreras. Llicenciat en Història i mestre de català. Exdirector general de Centres del Departament d’Ensenyament i ex president del Consorci d’Educació de Barcelona.

 

Vocals

 • Salvador Aragonés. Doctor en Ciències de la Informació. Periodista. Excorresponsal a Roma. Professor universitari i exdegà de la Facultat de Ciències de la Informació de la UIC. Exdirector de l’Agència Europa Press. Autor de cinc llibres, comentarista i col.laborador d’actualitat per la ràdio i la premsa. Blog “salvadoraragones.blogspot.com”.
 • Claudi Cervelló. Llicenciat en Filologia. Expert en seguretat de la informació.
 • Ivan González. Diplomat en ciències empresarials (UOC). Màster en gestió i comunicació d’entitats socials i solidàries (UAO). Cursa relacions laborals i ocupació. Ha sigut professor de matemàtiques i economia. Conseller tècnic del districte de Sant Andreu – Barcelona (2011 – 2015). Treballador de banca.
 • Pere Guinjoan. Economista. Llicenciat en Administració d’Empreses (ESADE). M.Sc. Econometria (London School of Economics). Doctor en Economia (UAO). Analista Financer (IEAF). Membre de la Societat Catalana d’Economia (IEC). Professor Associat d’Economia (UAO).
 • Jordi Sala Casarramona. Llicenciat en Econòmiques i Historia. Exdirector de Planificació Ambiental del Departament de Medi Ambient i exdirector de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura.
 • Ramon Vallés. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, Postgrau en Economia i Finances. Controller financer al servei del grup la Caixa. Miquel Vila Despujol. Enginyer Industrial. Exdirector general de Fecsa i d’Endesa a Catalunya.

Tresorer

 • Xavier Melo Bulbena. Doctor en Economia. Expert en responsabilitat social corporativa, economia social i seguretat social.

Secretari

 • Joan M. Solà Franquesa. Llicenciat en economia. Expert en caixes d’estalvis.

Activitats actuals

1) Programa setmanal de ràdio “Economia amb valors“ que s’emet a Ràdio Estel.

2) Foment i divulgació de l’Economia.

3) Organització de conferències, taules rodones i cicles sobre matèries econòmiques i socials.

4) Organització periòdica de sopars de debat. S’inicia amb una conferència sobre un tema d’actualitat, seguida d’un col·loqui amb els participants.