«Rebaixes i consum responsable» Editorial Programa Plusvàlua 12 de gener del 2017

12 de gener de 2017

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvalua  12 de gener del 2017

“Rebaixes i consum responsable”

L’època de les rebaixes comporta una pressió mediàtica i un bombardeig publicitari que ens impulsa cap al consum de productes, tot convertint aquests dies en un festival de compres.

Davant d’aquest panorama de consumisme és imperiós ser conscients de les conseqüències d’actes de consum desraonat que ens poden portar a ser esclaus d’un dispendi irracional.

Les rebaixes són només l’oferta de productes que anteriorment ja estaven a la venda a un preu superior. Per tant, cal tenir present, en especial en les campanyes globals de rebaixes del comerç, que s’ha de fugir dels oferiments que pretenen mercadejar amb productes que no només rebaixen el preu, sinó també la qualitat i la garantia.

Per altra banda, s’ha de ser conscient, abans d’adquirir un producte, si realment necessitem aquell producte. Massa vegades comprem productes únicament perquè estan molt bé de preu. Productes que passen a engruixir la pila d’objectes inútils d’una llar.

En definitiva, el que cal és pedagogia i en aquest camp a Catalunya, l’Agència Catalana del Consum realitza una meritòria tasca i, més enllà de la defensa del consumidor, també ofereix consells junt amb programes d’educació cap a un consum responsable.

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.


Publica el teu comentari