«Special Olympics» Editorial Programa Plusvàlua 30 de juny del 2016

1 de juliol de 2016

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua  30 de juny del 2016

“Special Olympics”

La funció de l’esport, amb l’exercici físic que suposa, és una activitat de lleure que ajuda a millorar el benestar físic i mental de les persones que el practiquen, tot afavorint la seva qualitat de vida  i fomentant la companyonia i la interrelació social.

Ja fa temps que l’esport forma part de l’activitat normal de moltes persones i es recomana sempre a efectes de mantenir una salut física i mental. La pràctica regular de l’activitat física té efectes beneficiosos per a la salut i per les relacions socials i, a més és la millor medicina contra el sedentarisme.

Tothom d’una manera o altra pot practicar esport, adequat a les seves condicions i a les seves possibilitats, fins i tot les persones amb discapacitat. En aquest àmbit és destacable la tasca que diversos col·lectius desenvolupen a efectes de facilitar la pràctica de l’esport a persones discapacitades.

Dins les organitzacions dedicades a promoure l’activitat esportiva entre les persones amb alguna discapacitat, cal destacar “Special Olympics”, organització de caràcter supranacional, orientada a les persones amb discapacitats intel·lectuals i que pretén fomentar la promoció de l’esport, el lleure i la solidaritat entre aquestes persones com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

Special Olympics té abast mundial i treballa en quasi tots els països per organitzar els jocs mundials tant d’estiu com d’hivern on poden competir en un molt elevat nombre de modalitats persones amb discapacitat intel·lectual.

A casa nostra, “Specil Olympics Catalunya”, forma part d’aquest moviment internacional i realitza una important tasca de promoció i de normalització de la pràctica esportiva entre aquest col·lectiu, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i la dels seus familiars mitjançant l’esport.

 

Joan Maria Solà

Secretari del CEES

 

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 

 


Publica el teu comentari