“Telèfon de l’Esperança” – Editorial programa Plusvàlua 25/1/18

29 de gener de 2018

publicat per Secretaria

Editorial Programa Plusvàlua 

“Telèfon de l’esperança”. Joan Elias, Vicepresident del CEES

 

L’esperança és l’estat d’ànim en el qual creiem que allò que desitjem o pretenem és possible. Ja sigui a partir d’un raonament racional o sobre la base de la fe, qui té esperança considera que pot aconseguir alguna cosa o arribar a algún destí. En la feina, en les relacions amb els demés, en l’esport i en gairebé totes les nostres activitats hi ha el substracte de l’esperança, sense el qual la vida seria molt estranya.

Ens aferrem a l’esperança quan ens trobem en una situació complicada. Es tracta d’un recurs que ens ajuda a no caure en la depressió, perquè ens convencem de que les coses milloraran. Aquesta confiança actua com a estímul i aporta força i tranquil·litat. Si la perdem, estem perduts.

És per això que quan la nostra esperança defalleix és tan important tenir una veu amiga que ens ajudi. De fet, en aquests moments el que un necessita no són unes paraules màgiques sinó saber que no estem sols davant l’adversitat. Saber que hi ha algú que ens escolta, que ens fa sentir que ens ajuda, que no ens abandona.

 


Publica el teu comentari