«Canvi de valors en la societat actual» Editorial Programa Plusvàlua 4 de juny de 2015

5 de juny de 2015

publicat per Secretaria

Programa Plusvàlua del 4 de juny de 2015

Editorial: Canvi de valors en la societat actual

Joan Maria Solà, Secretari del CEES

 

Dins les incerteses actuals, si una cosa hi ha certa, és que després d’aquesta crisi, ja res serà igual. Si entenem que els valors dominants anteriors ja no serveixen, en aquesta hora de desesperança on sembla que no hi ha res a fer, de segur ha de sorgir amb força la lluita per la supervivència i calen canvis fonamentals en la nostra societat.

Els valors predominants actualment, com l’individualisme, la cobdícia i el materialisme han demostrat abastament on ens poden portar, de fet, on ens han portat. Cal doncs, un canvi substancial en l’escala de valors de la nostra societat, s’han de recuperar els valors de la solidaritat, l’esforç personal i del treball, del respecte, de la convivència, del civisme, de la generositat, i de tants d’altres que fins ara, en general, no han estat entre les nostres prioritats ni entre les nostres actituds fonamentals.

Cal crear un horitzó comú que emmarqui els valors essencials i que, com dèiem, s’aparti dels contravalors que fins ara ens han estat guiant de manera majoritària.

Per sort es va estenent cada cop més el convenciment de què, davant de les incerteses polítiques, econòmiques i socials i davant de les complexitats actuals, calen nous models, nous valors. Per fortuna, s’albiren reaccions en la nostra societat que així ho indiquen.

Avui volem parlar precisament d’això, de quins valors ens han regit, de quins valors ens regeixen encara i dels canvis necessaris i que potser albirem en el futur.

Tornar a sentir el programa

Si ho desitgeu, ens podeu fer arribar els vostre comentaris a participa@plusvalua.cat, mitjançant la pàgina a Facebook del programa o a http://bloc.plusvalua.cat.

 


Publica el teu comentari