Els nens són persones

22 d'octubre de 2019

publicat per Secretaria

El Vicepresident del Centre d’Estudis Econòmics i Socials – CEES, Sr. Emili Pons, al Magazín “Sant Cugat a fons”.

Als infants se’ls ha de parlar de política?

El vicepresident del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, Emili Pons, assegura que dir-los que no ho entendran és ‘una mala solució’

‘Ets massa petit per entendre-ho’ és una frase habitual quan els infants pregunten per l’entorn polític i social. Menysprear la capacitat de la canalla i evitar les preguntes són estratègies que els experts no recomanen quan s’estan vivint situacions polítiques complexes com la d’aquests dies a Catalunya. El magazín ‘Sant Cugat a fons’ n’ha parlat amb el vicepresident del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, Emili Pons, i la directora d’EdBuilding, Susanna Garcia.

Pons afirma que dir-los que no ho entendran és ‘una mala solució’ i que només n’hi ha una de pitjor, ‘dir-los una mentida’. Els pares són, al final, qui millor coneixen els seus fills per explicar-los qualsevol fet del seu entorn i adaptar-los el missatge perquè ho entenguin. ‘És absurd que allò que és al carrer no ho coneguin els nens’, afirma Pons, que adverteix que no es pot oblidar que els nens ‘són persones’ i que tenen dret a conèixer el que passa al seu entorn.

Tampoc s’ha de tenir por de reconèixer que no s’entén del tot la situació, han assegurat tant Pons com Garcia, i és recomanable encetar discussions, raonades i raonables, amb els fills per conèixer la seva opinió i complementar-la. D’aquesta manera, asseguren, fills i pares es coneixeran millor. La secció ha remarcat especialment la importància d’aquesta comunicació des de ben petits i especialment durant l’adolescència, on recomana estar ‘serens i tranquils’ i explicar les coses ‘sense tergiversació’. Aquestes converses amb els fills han de servir, per tant, per créixer conjuntament i entendre millor l’entorn.

http://www.cugat.cat/diari/sons/145828/als-infants-se_ls-ha-de-parlar-de-politica_


Publica el teu comentari