Les quotes participatives i el futur de les caixes d’estalvi

28 de maig de 2010

publicat per Redaccio

En aquests moments, s’està arribant al punt culminant del procés de remodelació del subsistema financer integrat per els caixes d’estalvi. El Banc d’Espanya ja el passat any 2009 va instar les caixes que emprenguessin processos de racionalització i integració, amb la intenció de suprimir capacitat en la xarxa territorial d’oficines i seus centrals, que en grans nombres s’estimava excedida en un 30%. Això havia de comportar també la corresponent reducció de plantilles i, en conjunt, una disminució de costos i una major solidesa de les entitats resultants.

Per això, al juliol passat, el Gobierno  i després el Legislatiu espanyol,  van aprovar la constitució del FROB (fons de Reordenació Ordenada Bancària), destinat a facilitar i impulsar aquella reestructuració. Com que el procés es retardava,  Brussel·les ha demanat al Govern espanyol que l’acceleri i aquest ha fixat el límit d’abans de l’estiu per donar-lo per tancat en la seva fase inicial.

Pel seu interès, creiem oportú donar-vos a conèixer l’article del doctor Anton Gasol titulat “Quotes participatives, les caixes en venda“. El tractament en profunditat  que fa el doctor Gasol d’aquest instrument financer, posa de manifest el rol molt principal que poden jugar les quotes participatives en els canvis a què estaran subjectes les caixes d’estalvi.


Publica el teu comentari