Presentació del llibre "La Gobernanza de los sistema universitarios"

15 de desembre de 2012

publicat per Redaccio

Els directors de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona (ICE-UB),  de l’Editorial Octaedro i el Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES), us conviden a la presentació del llibre “La nueva gobernanza de los sistemas universitarios“.
Intervindran:
  • Dídac Ramírez (rector de la Universitat de Barcelona)
  • Emili Pons (CEES)
  • Antoni Sans (ICE-UB)
  • Claudi Alsina (secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya)
La presentació tindrà lloc el proper dimecres 19 de desembre a les 18:30h de la tarda al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (Rambla Catalunya, 8 pral. 08007 Barcelona).  Telèfon de contacte: 93 246 40 02 – (Editorial Octaedro).

Aquesta obra, que  presenta els resultats dels recents estudis d’investigació de quinze prestigiosos especialistes, ha estat coordinada  per Barbara M. Kehm, catedràtica d’Investigació sobre Educació Superior i directora de gestió del Centre Internacional d’Investigació Superior (INCHER) de la Universidad de Kassel (Alemanya).

La major part s’han realitzat des d’una perspectiva europea, encara que també des d’una perspectiva comparativa, i ofereixen diverses anàlisis avançats sobre les ideologies subjacents i els objectius de les reformes actuals en la governança universitària.

S’estudia amb atenció les reformes universitàries inspirades en la nova gestió pública (NGP) i altres enfocaments que apliquen teories i conceptes de les ciències polítiques, la teoria de les organitzacions i la gestió pública, tot això dirigit a transformar certes institucions burocràtiques en organitzacions corporatives capaços de definir noves relacions i interaccions entre universitat, Estat i mercat per modernitzar el lideratge i la gestió institucional, d’acord amb els nous reptes i demandes.

En aquest context, el llibre dóna resposta a qüestions com: Quina és la naturalesa de la «revolució de la gestió» en l’ensenyament superior? Quines són les característiques bàsiques de les noves estructures i pràctiques de gestió introduïdes en l’ensenyament superior? Les noves estructures de gestió beneficien les institucions d’educació superior i al públic general més que les estructures que s’estan eliminant?

Hi ha un comentari publicat

Vols opinar?

[...] Més informació aquí. [...]


Publica el teu comentari